Karhu

Kivennapa
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suvun alkujuuret

Suomalaisten vanhimpiin henkilönimiin kuuluvat eläintennimitykset. Nimeämisperuste ei ole aivan selvä, mutta on arveltu, että metsästäjää on nimitetty riistansa mukaan. Hyvin voisi Karhua ajatella myös vertailunimeksi. Saulo Kepsu on väitöskirjassaan selvitellyt Karhu-nimien levikkiä ja lähtöseutuja: Henkilönimen Karhu vanha ydinalue on Etelä-Karjala, mistä se on levinnyt Pohojois-Karjalaan, Inkeriin, Kymenlaaksoon, Savoon ja Kainuuseen.

Juuret Kivennavalla

Kuuterselästä pakeni 1615 Venäjälle Juho Karhu. Isovihan päätyttyä Karhu nimisiä asui Polviselässä, Joutselässä, Holttilassa, Pamppalassa, Kurkelassa, Ikolassa ja Puhtulassa.

Karhu Kivennavalla

Syntyneitä Kivennavan kylissä

1700-luku: Joutselkä (19), Puhtula (8), Polviselkä (6), Pamppala (4), Rantakylä (4), Riihisyrjä (3), Ahjärvi (2), Multala (Sikiälä) (2), Kuokkala (1), Kurkela (1), Vehmainen (1), Vuottaa (1),

1800-luku: Kuokkala (27), Joutselkä (12), Kurkela (8), Polviselkä (5), Ahjärvi (3), Pihlainen (2), Puhtula (1), Riihisyrjä (1),

1900-1914: Kuokkala (14), Karvala (2), Kekrola (1), Terijoki (1),

Lähde: Syntyneet ja kastetut vanhasta Katihasta kerättynä. Nimen tulkinta ja asuinpaikan haku tekevät luvut epävarmoiksi, mutta antavat kuitenkin kuvan mihin kyliin suku on asettunut. Tästä on toivottavasti apua sukuhaarojen etsimiseen alkuperäislähteistä.

1930-luvulla Karhun taloja:

Kekrola (1), Raivola (1),

Karhusta Kivennavalla

Karhu nykyisin

Lähteitä sukunimitietoihin

Kivennavan kylät Kivennavan suvut Kivennavan väestö