Kaukolempiälän talot 1939

Kivennapa
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Talojen omistajat 1939. Talojen sijainnin voi tarkistaa VirtuaaliKivennavasta. Katso korjaustiedot alempana. Tämä lista noudattaa virtuaalikivennavan merkintöjä


Lähde

  • Kivennapa kylästä kylään, Kivennapalaisten pitäjäseura ry, 1987 s.228 ISBN 951-99842-3-2


Kivennapa kylästä kylään, kirjan lukijoille

"Älkää ampuko pianistia!"

Toisin sanoen syyttäkö kolmikylän selostuksessa esiintyvistä lukuisista virheistä selostuksen tekijää. Olen tehnyt ja antanut täysin virheettömän selostuksen eikä minulle annettu tilaisuutta tutustua sen painoasuun ennen kuin valmiina kirjana, jonka jouduin lunastamaan täysihintaisena postietuannilla ja toteamaan suureksi hämmästyksekseni, miten selostuksessani esiintyvät nimet oli mielivaltaisesti muutettu ja talonomistaja-luettelo sotkettu. Ei historian takaisten nimien muuttamiseen ole kenelläkään oikeutta - paitsi sillä niin kutsutulla "painovirhepaholaisella", joka on onnistunut -valeasuisena ja valenimisenä - soluttautua kirjan toimituskunnan tuolille tekemään tuhojaan kolmikylästä kerrotun kohdalla.

Voipialan Alahovin rakentaja ei ollut suinkaan Koslov, kuten kirjassa lukee, vaan suurliikemies ja kauppias Ivan Arstarkoff Kassloffski. Nimi esiintyy samanlaisena sekä virallisessa valtion antamassa perintökirjassa kuin hänen itsensä omakätisessä allekirjoituksessa, joten kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta sen muuttamiseen, mutta silti se on muutettu jopa neljässä kohdassa. Eikä hänen omistamansa tila ollut Motkola vaan Notkola.

Eikä myöskään Nro 5 "Hyttise-Matti" ollut Matti Hyytiä vaan Matti Hyttinen. Samoin ei Nro 21 ollut Lukkaset, vaan Iukkaset = Esa Hyytiän perikunta.

Liikolassa ei ollut Lukinhovi, vaan Lukinin perikunta, jonka perikunnan poika Sergei elää vieläkin ja asuu Kirkkonummella. Ei maamiesseuran talon tontti sijainnut Kolkkialan vaan Kolkkilan "luosien" luona.

Kaukolempiälässä ei legendaarinen tilanomistaja ollut Kivigin, vaan virolaissyntyinen Wilhelm Leopold Kivikink, näin seisoo myös hänen henkilötodistuksessaan, jonka virallinen kopio on allekirjoittaneen hallussa. Tämäkin nimiväärennös esiintyy kolmessakin eri paikassa.

Petäjäniemellä ei rakennettu huvitilaa, vaan hovitila, ja rakentajan nimi oli omakätisesti allekirjoitettuna Tselebrovskij.

Kaukolempiälän talonomistajien luettelossa on Nro 13 Kivisillta omistajan nimi Emil Mutta kadonnut kokonaan ja tilalle laitettu Iivari Kakko, joka on seuraavan Nro 14 omistaja, ja sen jälkeen sitten jo kaikki kaksikymmentä tilaa joutuivat väärille omistajille, eikä viimeiselle Nro 32 riittänyt omistajaa ollenkaan. Oikea omistajaluettelo on seuraava:

KAUKOLEMPIÄLÄ

1. Petäjäniemi = Witaly Tselebrovskkij
2. Sotkula = Iivari Sotku
3. Suulahovi = Viljam Hippeläinen
4. Alakoulu = Kivennavan kunta
5. Esala = Armas Hippeläinen
6. Liukkala = Juho Sarvi
7. Veseri = Edvard Hippeläinen
8. Veserlä = Tuomas Hippeläinen
9. Koivumäki = Esa Iivonen
10. Ahmanla = Tuomas Iivosen perikunta
11. Muttala = Juho Mutta
12 Muttala = Emil Mutta
13. Kivisilta = Emil Mutta
14. Ahmanla = Iivari Kakko
15. Otrasmäki = Matti Hippeläinen
16. Kaivolaiset = Antti Hippeläinen
17. Halkolahti = Wilhelm Leopold Kivikink
18. Ahmania = Iivari Kakko
19. Suularanta = Antti Virtanen
20. Aappola = Merkuljeffin perikunta
21. Asumaton = (ent Vuorimaa)
22. Päivärinta = Fritz Rings'in perikunta
23. Taaverla = Jooseppi Pimiän perikunta
24. Puistola = Mikko Pimiä
25. Pekkola = Toivo Pimiä
26. Juonneksela = Joel Kymäläinen
27. Mäkelä = Taavi Muukkonen
28. Ristola = Jooseppi Pimiä
29. Mattila = Heikki Pimiän perikunta
30. Aatola = Adam Pimiä
31. Kolkkila = Johannes Pimiä
32. Kolkkila = Tuomas Pimiä

Tuon kaiken edellä osoitetun on se "painovirhepaholainen" saanut aikaan, joten kolmikylän selostuksen tekijä on täysin syytön moiseen sotkuun, ja kuten kolmikylässä kuultiin ennen usein sanottavan: "Eihä viattoman pää verta vuuva" - niin toivoisin minäkin säästyväni enemmiltä moitteilta.

Kaikella ystävällisyydellä
"Kolmikylän poika"
Otto Toivonen

Otto Toivosen kirjoitus vuodelta 1987 Toimi Kaukosen Kivennapa-arkistosta.


Muut kylät Kaukolempiälän pääsivu Kaukolempiälän historiaa Kaukolempiälän suvut