Roini

Kivennapa
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kauksamolla 1633 merkittiin kaikki isännät karanneiksi. Kylässä piti tilaansa pari ratsastajaa, Roini ja Paajanen ja Paajasen suku asutti kylää.

Juho Roini on Kauksamolla Vuoden 1635 Jousiluettelossa Kivennavan pitäjän ratsastajista. 1642 on henkikirjassa ratsastaja Matti Heikinpoika Roini. Heikki Roini on vuoden 1647 ja 1659 henkikirjassa. Tilalla asuviksi on merkitty myös veli Pekka Heikinpoika ja vaimo Marketta, veli Yrjö ja vaimo Ursula, veli Matti Heikinpoika ja vaimo Riitta sekä ratsastaja Kauppi Heikinpoika Roimi ja vaimo Malin.

Tämän jälkeen Roinit katoavat Kauksamolta.

Toinen Roinin kylä oli Miettilä. Miettilä on sikäli harvinainen kylä Kivennavalla, että 1500-luvun lopussa suurin osa tiloita oli verotiloja, viisi tilaa. Vain yksi, Roinin tila, oli autio ja poltettu. Jatkossa tilojen määrä väheni ja autiot lisääntyivät. 1630-luvulle tultaessa tiloja oli kaksi, Makkaran ja Roinin ja kylää oli nimetty Metsäläksi. Metsälä näkyy henkikirjoissa kahden tilan kylänä, Roini ja Makkara viljelevät. 1659 kylää ei ole. 1633 Miettilä on saanut takaisin vanhan nimensä. Toista tilaa saapuivat viljelemään Miettiset, toinen tiloista on Roinin rälssitila. 1673 Miettistä ei enää näy Miettilässä. Kylän nimi vaihtelee Miettilän ja Metsälän välillä. Roini pysyy vuoteen 1697 kahdella tilalla, kolmatta viljelee Kuosa. Isonvihan jälkeen kylässä ovat suvut Kooso, Inkinen, Kauranen ja Huumonen.


Suku nykyisin

Lähteitä sukunimitietoihin

  • Pirjo Mikkola, Sirkka Paikkala: Sukunimet
  • Sirkka Karskela: Kivennapa, väestö ja tilat isonvihan jälkeen
  • Karjala-tietokannan henkilöhaku
  • Veijo Saloheimo: Viipurinkarjalaiset kotona ja maailmalla 1541-1620
Kivennavan kylät Kivennavan suvut Kivennavan väestö