Ero sivun ”Lipola” versioiden välillä

Kivennapa
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Lipolaan liittyviä linkkejä)
(Lipolan historiaa)
Rivi 2: Rivi 2:
  
 
== Lipolan historiaa ==
 
== Lipolan historiaa ==
Lipola oli jo 1600-luvun alussa iso kylä. Parikymmentä kirjattua tilaa, joista tosin suurin osa autioita. Tiloille kirjatut suvut vaihtuivat, joten 1600-alku oli levotonta aikaa Lipolassa. Tilojen määrä romahti 1657 kahteen, [[Rampanen]] ja [[Sondero]] säilyvät. 1600-luvun puolivälin jälkeen kylän taas kasvoi. Inkisten ja Siiran suvut saapuivat. Lipola oli iso kylä vielä kuolonvuosien ja isonvihan jälkeen. Maarevisiossa sukuja [[Rampanen]], [[Ilonen]], [[Pusa]], [[Siira]], [[Roininen]], [[Kainulainen]], [[Sokka]], [[Kansa]], [[Kurki]], [[Ukkonen]], [[Kukkonen]], [[Kiiskinen]], [[Smed]], [[Termonen]] ja [[Salakka]].
+
Lipola oli jo 1600-luvun alussa iso kylä. Parikymmentä kirjattua tilaa, joista tosin suurin osa autioita. Tiloille kirjatut suvut vaihtuivat, joten 1600-alku oli levotonta aikaa Lipolassa. Tilojen määrä romahti 1657 kahteen, [[Rampanen]] ja [[Sondero]] säilyvät. 1600-luvun puolivälin jälkeen kylän taas kasvoi. Inkisten ja Siiran suvut saapuivat. Lipola oli iso kylä vielä kuolonvuosien ja isonvihan jälkeen. Maarevisiossa sukuja [[Rampanen]], [[Ilonen]], [[Pusa]], [[Siira]], [[Roininen]], [[Kainulainen]], [[Sokka]], [[Kansa]], [[Kurki]], [[Ukkonen]], [[Kukkonen]], [[Kiiskinen]], [[Smeds|Smed]], [[Termonen]] ja [[Salakka]].
 
+
  
 
==Lipola nyt==
 
==Lipola nyt==

Versio 26. tammikuuta 2022 kello 08.10

Lipola.jpg

Lipolan historiaa

Lipola oli jo 1600-luvun alussa iso kylä. Parikymmentä kirjattua tilaa, joista tosin suurin osa autioita. Tiloille kirjatut suvut vaihtuivat, joten 1600-alku oli levotonta aikaa Lipolassa. Tilojen määrä romahti 1657 kahteen, Rampanen ja Sondero säilyvät. 1600-luvun puolivälin jälkeen kylän taas kasvoi. Inkisten ja Siiran suvut saapuivat. Lipola oli iso kylä vielä kuolonvuosien ja isonvihan jälkeen. Maarevisiossa sukuja Rampanen, Ilonen, Pusa, Siira, Roininen, Kainulainen, Sokka, Kansa, Kurki, Ukkonen, Kukkonen, Kiiskinen, Smed, Termonen ja Salakka.

Lipola nyt

Kotovo [Котово]

LipolaLipolaan liittyviä linkkejä

Kivennavan kylät Lipolan historiaa Lipolan talot 1939 Lipolan suvut Lipolan väestö