Miettilä

Kivennapa
Versio hetkellä 26. tammikuuta 2022 kello 10.28 – tehnyt Pekka Kirjavainen (keskustelu | muokkaukset) (Miettilän historiaa)

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Miettilä.jpg

Miettilän historiaa

Miettilä on sikäli harvinainen kylä Kivennavalla, että 1500-luvun lopussa suurin osa tiloita oli verotiloja, viisi tilaa. Vain yksi, Roinin tila, oli autio ja poltettu. Jatkossa tilojen määrä väheni ja autiot lisääntyivät. 1630-luvulle tultaessa tiloja oli kaksi, Makkaran ja Roinin ja kylää oli nimetty Metsäläksi. Metsälä näkyy henkikirjoissa kahden tilan kylänä, Roini ja Makkara viljelevät. 1659 kylää ei ole. 1633 Miettilä on saanut takaisin vanhan nimensä. Toista tilaa saapuivat viljelemään Miettiset, toinen tiloista on Roinin rälssitila. 1673 Miettistä ei enää näy Miettilässä. Kylän nimi vaihtelee Miettilän ja Metsälän välillä. Roini pysyy vuoteen 1697 kahdella tilalla, kolmatta viljelee Kuosa. Isonvihan jälkeen kylässä ovat suvut Kooso, Inkinen, Kauranen ja Huumonen.

Kylässä oli ennen talvisotaa 24 taloa.

Katso > Miettilän suvut

Miettilä nyt

Suomalaisesta kylästä ei ole nykyisin jäljellä taloja, kuitenkin selkeä kulttuurimaisema ilman rakennuksia avautuu Kirovskojen eli entisen Vuottaan pohjoispuolella entisen Miettilän kylän kohdalla.

Miettilään liittyviä linkkejä

Genin kyläprojekti Miettilästä

Kivennavan kylät Miettilän historiaa Miettilän talot 1939 Miettilän suvut Miettilän väestö