Ero sivun ”Mustapohja” versioiden välillä

Kivennapa
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Mustapohjaan liittyviä linkkejä)
 
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Tiedosto:Joutselkä.jpg|right]]
 
[[Tiedosto:Joutselkä.jpg|right]]
  
Mustapohja oli pienehkö Joutselän kylänosa Kivennavalla. Mustapohjan kohdalla Rajajoki työntyi Venäjälle päin, niin että Mainila Venäjän puolella oli Mustapohjan kylän lounaispuolella, ikään kuin Mainilan kainaloon olisi syntynyt Mustapohjan kylä. Eikä kapea joki kyliä mitenkään toisistaan erottanut. Kylässä oli 21 taloa, jotka miltei kaikki olivat sijoittuneet tien varteen melko lähelle toisiaan. Nykyisin tuota kylätietä ei ole, eikä kylän kohdalla ole asutusta.
+
Mustapohja oli pienehkö Joutselän kylänosa Kivennavalla. Mustapohjan kohdalla Rajajoki työntyi Venäjälle päin, niin että Mainila Venäjän puolella oli Mustapohjan kylän lounaispuolella, ikään kuin Mainilan kainaloon olisi syntynyt Mustapohjan kylä. Eikä kapea joki kyliä mitenkään toisistaan erottanut. Kylässä oli 21 taloa, jotka miltei kaikki olivat sijoittuneet tien varteen melko lähelle toisiaan.  
 
+
 
Katso '''[[Paavo Kiuru ja Heino Nykänen Mustapohjassa]]'''
 
Katso '''[[Paavo Kiuru ja Heino Nykänen Mustapohjassa]]'''
  
 +
==Mustapohja nyt==
 +
Nykyisin ei Mustapohjan kylää eikä kylätietä ole, eikä kylän kohdalla ole asutusta.
  
 
 
==Mustapohja nyt==
 
Kuka kuvailisi Mustapohjan nykyistä tilaa?
 
  
  

Nykyinen versio 26. tammikuuta 2022 kello 10.39

Joutselkä.jpg

Mustapohja oli pienehkö Joutselän kylänosa Kivennavalla. Mustapohjan kohdalla Rajajoki työntyi Venäjälle päin, niin että Mainila Venäjän puolella oli Mustapohjan kylän lounaispuolella, ikään kuin Mainilan kainaloon olisi syntynyt Mustapohjan kylä. Eikä kapea joki kyliä mitenkään toisistaan erottanut. Kylässä oli 21 taloa, jotka miltei kaikki olivat sijoittuneet tien varteen melko lähelle toisiaan. Katso Paavo Kiuru ja Heino Nykänen Mustapohjassa

Mustapohja nyt

Nykyisin ei Mustapohjan kylää eikä kylätietä ole, eikä kylän kohdalla ole asutusta.Mustapohjaan liittyviä linkkejä

Genin kyläprojekti Mustapohjasta


Kivennavan kylät Mustapohjan historiaa Mustapohjan talot 1939 Mustapohjan suvut Mustapohjan väestö