Sikiälä

Kivennapa
Versio hetkellä 22. helmikuuta 2022 kello 09.46 – tehnyt Pekka Kirjavainen (keskustelu | muokkaukset) (Multala vaiko Sikiälä?)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sikiälä vaiko Multala?

Kivennapa kylästä kylään kirja kertoo Multalasta. Paavo Kiuru kiertää Kivennapa kirjassaan Sikiälässä. Samasta kylästä puhutaan. Kylässä asuneille evakoille kylä oli Multala. Viimeisimmät Kivennavan kartat merkitsevät paikalle Multalan. Vanhemmista kartoista löytyy samasta paikasta Sikiälä.

Viranomaislähteissä ja kirkonkirjoissa otsikkona on Sikiälä. 1800-luvun henkikirjoissa Sikiälään on kirjattu kylänosa Multala. Ainoana kylänosana Sikiälässä. Sikiälä vai Multala riippuu siis näkökulmasta. Asukkaat muistelevat Multalaa, syvemmälle jos historiankirjoihin tutustuu verkkokalvoihin piirtyy Sikiälä, tai Sikomäki tai Siionmäki. Kylän historiaa kun tarkastelee kannattanee käyttää kumpaakin nimeä mukana, käyttää lähteistä riippuen joko Multalaa tai Sikiälää.

Isojaon alla kylä muodostui kokonaan Multalan perintötilasta.

Tässä sivustossa tiedot Sikiälästä on selvyyden vuoksi pääosin koottu Multala -otsikon alle, vaikka viranomaislinkit vievätkin Sikiälään.

Katso Paavo Kiuru SikiälästäSikiälään liittyviä linkkejä


Sikiälään / Multalaan liittyvä sivusto