Suvut

Kivennapa
Versio hetkellä 9. tammikuuta 2022 kello 17.50 – tehnyt Pekka Kirjavainen (keskustelu | muokkaukset) (Kivennavan vanhat suvut)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Meillä on tapana ajatella, että olemme jotain sukua sukunimen kautta. Kuitenkin meillä jokaisella on sukutaustassamme satoja sukunimiä. Mitä sukunimiä Kivennavalla esiintyi? Mitkä olivat pitäjän vanhimmat suvut ja miten sukunimistö kasvoi? Missä kylissä mitkäkin suvut esiintyivät? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Suku-sivuilla.

  • Jos mielesi tekee laatia sivu suvulle, jota ei vielä ole esitelty Kivennapawikissä, niin lue ensin ehdotus nimisivun rakenteeksi.

Useita Kivennavan kyliä näyttävät asuttaneen samat suvut vuosisadasta toiseen. Mutta kun katsoo tarkemmin niin kyliin on tullut jatkuvasti uusia sukunimiä vaimojen, vävyjen, piikojen ja renkien tuomina. Samalla suvulla olleet sukutilatkin ovat tosiasiassa äitipolvien kautta monien sukunimien summa. Nimet eivät kaikki ole jääneet kylässä elämään, mutta suvut ovat silti levittäytyneet pitkin pitäjää. Jotkun suvut laajemmin, jotkut suppeammin. Näistä asioista otetaan selkoa Suvut-sivuilla.

Eri sukunimiä on listattuna:
1600-luvulta 478
1700-luvulta 1130
1800-luvulta 3100
Sukunimien määrä 1800-luvulla lähentelee asukaslukua, mutta listaus kohdistuukin koko vuosisataan, eli kolmeen sukupolveen. Pääosa uusista nimistä sijoittuu Terijoelle ja Raivolaan ja on junan tuomaa työväestöä. Alle viidesosa 1800-luvun sukunimistä esiintyy useammassa kuin kolmessa kylässä.

Kivennavan sukujen esiintyminen eri kylissä

Kivennavan vanhat suvut

Eri tapoja lähestyä käsitettä vanha suku Kivennavalla.

Kivennavan suvut

  • Jokaisesta kylästä (Terijoen kylät poisluettuna) on täällä wikissä talokohtaiset sukunimitiedot kylän alasivulla (esim. Ahjärvellä Ahjärven suvut)


Lisätietoja

Sirkka Paikkala sukunimistä


Etusivu Kivennavan väestö Kivennavan vanhat suvut